Mango cheesecake zonder cheese en zonder suiker

Mango cheesecake zonder cheese en zonder suiker

Deze taart was ter ere van de allereerste verjaardag van Mika. Hij is helemaal gek op mango! En de taart viel dus erg goed in de smaak! En het is ook nog eens heel makkelijk en snel te maken.

Je moet er alleen even aan denken om de cashewnoten te weken de avond van tevoren. En zorg dan gelijk even dat je een pak (of blik) kokosmelk in de koelkast legt, dan scheid de kokosroom zich van het vocht. En die room hebben we nodig voor in de taart.

Dus als de cashewnoten goed geweekt zijn en de kokosroom klaar is kunnen we beginnen met de bodem;

Doe de dadels in een bakje en giet daar warm water overheen, laat dit 10 minuten weken.

Doe ondertussen de amandelen in een hakmachine en hak dit goed fijn. giet de dadels af en hak mee met de amandelen. Met deze substantie kun je de bodem bedekken van een springvorm (die is bedekt met bakpapier).

dan voor de vulling;

doe twee geschilde mango’s zonder pit, de geweekte en afgespoelde cashewnoten, verwarmde vloeibare kokosolie, kokosroom en citroensap bij elkaar in de blender of keukenmachine en maak er een vloeibare substantie van. Het is de bedoeling dat je geen harde stukjes cashewnoot meer tegenkomt.

Giet de vulling in de springvorm en zet dit 3 uur in de vriezer

 

Nu heb je als het goed is nog een mango over. Het vruchtvlees daarvan gaat in de blender zodat je een mangosaus krijgt. Dit gaat over de taart.

Hou de taart koel in de koelkast, dat blijft ie mooi stevig.

 

foto volgt nog!

het recept is gebaseerd op de mangotaart van jessicainthekitchen.com