Auberginesoep

Auberginesoep

Heerlijke hartverwarmende auberginesoep.

Ras el hanout is een mengsel van kruiden wat je makkelijk zelf kunt maken. Als je het niet kunt vinden en geen zin hebt om het zelf te maken kun je ook gewoon wat cayennepeper en komijnpoeder toevoegen. Voor wat meer smaak nog wat andere kruiden, zoals korianderpoeder, gemberpoeder en paprikapoeder.

 

Bereidingswijze:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Snijd de aubergine in kleine blokjes.

Verhit een soeppan en bak de ui en knoflook in wat olie ligt aan. voeg de aubergine en het kaneelstokje toe en bak deze mee tot de aubergine begint te kleuren. voeg de tomatensaus bij de aubergine evenals anderhalve liter water en twee bouillonblokjes. Kook het geheel ongeveer een kwartiertje.

Spoel ondertussen de kikkererwten af en voeg deze toe wanneer de soep bijna klaar is. laat nog even meewarmen. Voeg ook de ras el hanoet toe.

Pureer de soep met een staafmixer.

Garneer de soup met wat koriander en wat chilivlokken.

 

 

bron: 24kitchen