Aziatische pompoensoep

Aziatische pompoensoep

Pompoensoep, maar dan wat spannender en nog lekkerder!

 

Bereidingswijze:

Maak de pompoen schoon en snijd in stukjes, schillen hoeft niet.
Snijd de ui in stukjes. Snijd het pepertje in plakjes met zaadjes wordt de soep pittiger. voor een milde soep zaadjes verwijderen.

Verwarm een soeppan, gooi er een scheutje olijfolie in en bak hierin de ui en het pepertje.

als de ui begint te verkleuren kun je de stukjes pompoen toevoegen, laat deze ook mee bakken.

Voeg vervolgens het boullionblokje toe, samen met 500 ml water en 500 ml kokosmelk. Je kunt nu ook direct de citroenblaadjes en citroengras toevoegen. snijd de citroengras van tevoren wel even in tweeën.

Laat dit zo’n 25 minuutjes koken, met de deksel op de pan. Vergeet niet tussendoor even te roeren.

Als de pompoen zacht is kun je de citroengras en citroenblaadjes ertussen uit halen en even apart leggen. Pureer nu de soep met een staafmixer.

De soep is nu klaar. Ik doe de citroengras en blaadjes altijd weer terug in de soep, dat komt de smaak ten goede als je over hebt voor de volgende dag.

Doe een handje boerenkool in een soepkom, giet de hete soep erover en roer even door.

Eet smakelijk!