Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille is een frans recept waarbij de groenten apart van elkaar verwarmd worden, zodat de verschillende groenten op hun eigen temperatuur gebakken kunnen worden.

Als je geen zin hebt in een hele berg afwas kun je het ook allemaal in 1 pan gooien.

Bereidingswijze:

Begin met de aubergine en gebruik hiervoor een grote pan of wok, in deze pan worden straks alle groenten bij elkaar gegooid.

Verhit de pan en doe er vervolgens een scheutje olijfolie in, bak de aubergine in de pan.
Gooi hier ook een beetje tijm bij om de smaak van de aubergine nog wat op te halen

Verhit een andere pan, voeg een scheutje olijfolie toe en bak hierin de paprika op een wat lager vuurtje, het is de bedoeling dat de paprika zacht wordt en niet aanbrand.

Verhit nog een pan, doe hierin ook een scheutje olijfolie en bak daarin de ui, deze mag wel kleuren.

In de laatste pan gooi je ook een scheutje olijfolie en bak je de courgette op middelhoog vuur.

Blijf in alle pannetjes roeren zodat er niets aanbrand. Doe een scheutje port bij de paprika om deze wat zoeter te maken.

Als alle groenten zijn gegaard in hun pannetjes kun je ze bij de aubergine gooien. Doe dan ook de tomaatjes erbij, nog wat tijm en roer alles door elkaar.

Als de tomaten ook warm zijn is het gerecht klaar.

Dit kun je warm, maar ook koud eten.