Chili Con Curry

Chili Con Curry

Als je niet kan kiezen, dun je het ook gewoon mixen! Rode curry met chili sin carne is een verrassend goeie combi! En het is zo veel dat je er een paar dagen van kunt eten. Maar het verveelt niet snel, dus dat is geen probleem!

Bereidingswijze:

Verhit een grote wok en bak de stukjes ui en paprika in een laagje olijfolie tot ze mooi kleuren. Voeg de knoflook toe en bak verder.

De chilikruiden kunnen er nu bij, evenals de aardappelblokjes de linzen en de groentebouillon. Breng het geheel aan de kook met een deksel op de wok en laat het ca 15 minuten pruttelen. Wel regelmatig tussendoor roeren zodat het niet aanbrand. als de aardappelstukjes bijna gaar zijn kunnen de currypasta, kidneybonen, kokosmelk en tomaten worden toegevoegd. Als je citroenblaadjes hebt mogen die er ook bij.

Laat het geheel nog even doorkoken zodat de smaken goed kunnen mengen. Proef even of de smaken goed zijn en of het nog wat zout of vega vissaus nodig heeft.

Ook bij dit gerecht geldt; de volgende dag is het nog lekkerder! Je kunt het dus een dag van tevoren maken.

Serveer het gerecht met een limoentje en eventueel wat koriander. Lekker met rijst!

Serveer ook eens met een gekookt eitje er doorheen, ook erg lekker!