Soto soep

Soto soep

Hoera voor mijn schoonfamilie die mij sotosoep hebben voorgeschoteld! Het is ook heel gezellig om te eten omdat iedereen aan tafel z’n eigen soepje samenstelt. Een soort gourmetten maar dan compleet anders.

Uiteraard heb ik nu ook het recept!

Bereidingswijze:

Verhit een soeppan en bak in een laagje olie de uitjes tot ze beginnen te kleuren. Dan mogen de sotoblokken erbij, deze ook iets aanbakken. Als de geuren goed loskomen kan er 2 liter water bij, samen met de bouillonblokjes. de prei en selderij kan er ook bij.

Snij het kontje van de citroengras af en hak met de achterkant van je mes op de stengel zodat ie is gekneusd en de smaken goed kunnen vrijkomen. verfrommel de citroenblaadjes om hetzelfde doel te bereiken. Deze ingrediënten gaan ook in de soep.

Nu hoeft het alleen nog maar te koken, hoe langer hoe beter.

Je kunt nu de ingrediënten voor op tafel klaar gaan maken.

Als alles op tafel staat kun je verschillende ingrediënten in je soepkom doen en vervolgens de soep eroverheen gieten. Eet smakelijk!