Linzensoep met laurier

Linzensoep met laurier

Een gemakkelijk en vooral lekker soepje! Bij de foto’s zijn rode linzen gebruikt. deze koken kapot en maken de soep dikker. Een lekkere variatie is een helft rode linzen en een helft groene linzen te gebruiken. de rode linzen binden de soep en de groene blijven heel en geven daardoor een lekkere bite.

Bereidingswijze:
Stop alle ingrediƫnten, behalve de ui in een soeppan. Giet er anderhalve liter bouillon bij en breng dit aan de kook.

Laat de soep doorkoken terwijl je de ui in stukjes snijd. Bak het uitje met een beetje olijfolie in een koekenpan.

Als de soep 20 tot dertig minuten gekookt heeft is ie gaar. je kunt nu het gebakken uitje erbij gooien.

Als je het jezelf nog iets makkelijker wilt maken kun je beginnen met het bakken van het uitje in de soeppan, waar je vervolgens de overige ingrediƫnten ingooit. de ui-smaak is dan minder nadrukkelijk, maar het blijft een heel lekker soepje! en het bespaart weer afwas.