Khao prad met ananas

Khao prad met ananas

Of Pineapple fried rice. Dit is een thais gerecht wat erg gelieft is bij toeristen omdat het niet zo pittig is als de meeste thaise gerechten, het is zelfs zoetig. Als je echt indruk wilt maken dan serveer je dit gerecht in de ananas zelf. Die moet je dan wel eerst uithollen natuurlijk.

Korte ananas uithol cursus:
Met een mes snijd je de ananas doormidden. snij vervolgens ongeveer een centimeter langs de rand van de binnenkant van de ananas, zonder in de bodem te snijden natuurlijk. maak nu de onderkant los met een lepel en haal de binnenkant eruit. snij nu het hart van de ananas eruit, deze is hard en vaak wat zurig, de rest van het ananasvlees gebruik je in de rijst.

 

Bereidingswijze:

Zorg allereerst dat de rijst droog is en zorg dat er geen klontjes in zitten. Dat kun je het beste doen door met wat olie aan je handen door de rijst te wrijven.

Snijd de ananas in stukjes en zet apart.

Over naar de cashewnootjes, rooster deze een paar minuutjes in een koekenpan zonder olie. Bewaar deze in een schaal zodat je nu de sperzieboontjes en wortel kunt bakken. Bak deze met wat olie tot ze beetgaar zijn.

Verhit nu een wok, en bak het uitje en rode pepertje in de olie tot de stukjes beginnen te verkleuren. doe nu de gember en knoflook korianderpoeder erbij. Bak het nog eventjes door.

Voeg wat extra olie toe en voeg dan de rijst toe. Laat dit een paar minuutjes bakken. voeg een scheutje sojasaus toe, en de tomaat. Bak het geheel tot het vocht is opgelost en voeg naar smaak wat vissaus en limoensap toe.

De boontjes, wortel, en cashewnootjes ananas en thaise basilicum kunnen er ook allemaal bij. Zorg dat ie helemaal goed op smaak is en vul hier vervolgens je uitgeholde ananas mee.