Mediterraanse amarant

Mediterraanse amarant

Amaranth is een is een zaad van een plant uit zuid Amerika, waar het een belangrijke voedingsbron was voor de Inca’s en de Azteken.

Het is erg voedzaam en ook nog lekker!

Bereidingswijze
Vul een pan met amarant en bouillon, zet deze op het vuur en laat 15 minuten zachtjes gaar koken met de deksel op de pan.
Snij ondertussen de bosui in ringetjes, de paprika, courgette en aubergine in blokjes, de tomaat in stukjes en het pepertje fijn.
Doe wat olie in een wok voeg de peper en aubergine toe en bak deze tot de aubergine wat begint te verkleuren.
Voeg vervolgens de paprika, courgette en lenteui toe en roerbak dit alles op hoog vuur voor ca. 5 minuten.
Voeg dan de tomaten toe.
De amarant heeft na een kwartiertje koken al het water opgenomen dus hoeft niet afgegoten te worden. De korreltjes blijven wat plakkerig.
 Schep de amarant bij de  groenten, meng het geheel goed door elkaar en laat nog even op het vuur staan totdat het meeste vocht verdampt is.
Wanneer je de wok van het vuur hebt gehaald doe je de blaadjes basilicum erbij.
Breng het gerecht verder op smaak met peper en zout.
Voeg als laatste de mozzarella toevoegen in blokjes, vlak voor je het serveert, want anders gaat de mozzarella overal aan plakken. Je kunt de mozzarella ook apart serveren.