Shahi Paneer

Shahi Paneer

Shahi paneer is een milde romige curry van amandelen met stukjes paneer (indiase kaas).

Shahi is Hindi voor royaal. Het gerecht heet dus eigenlijk “royale kaas”. En aangezien ik gek ben op kaas ben ik ook gek op dit gerecht! (al smaakt paneer wel heel anders dan hollandse kaas).¬†Paneer is te koop in natuurwinkels maar ook heel gemakkelijk zelf te maken. Het recept hiervan staat ook op de site. Shahi paneer smaakt erg lekker met shahi pulao.

 

Doe de amandelen met een kopje water in de blender en zorg dat het een zacht, redelijk vloeibaar mengsel wordt.
Pel de knoflook en snij deze in stukjes.
Haal de schilletjes van de gember en snij deze ook in stukjes.
Doe de gember en knoflook bij elkaar in een beker, voeg wat water toe en meng dit fijn met de staafmixer.
Verhit olie in een wok en doe daar de cardamom, kruidnagel, kaneel en laurierblad bij.
Doe vervolgens ook de komijnzaad in de wok en laat dit aanbakken tot ze bruin kleuren.
Vervolgens mag de ui erbij, deze mag ook lekker bruinen.
Doe de gember knoflookpasta ook in de pan en bak dit ook even mee.
Voeg nu de korianderpoeder toe.
Vervolgens mag de amandelpasta erbij.
strooi hier wat zout overheen. Zorg ervoor dat het geheel een licht waterige substantie is en voeg zo nodig wat water toe.
Laat het geheel minimaal 30 minuten koken zodat de smaken goed kunnen loskomen.
Let wel op dat er regelmatig geroerd moet worden, als het aanbrand proef je dat door de hele curry, en dat wil je niet.
Proef het resultaat en breng zo nodig op smaak met wat garam masala en zout.
Nu kan de paneer erbij. Als deze is opgewarmd is het gerecht klaar.
Eventueel kun je de curry nog royaler maken door er wat slagroom of kokosmelk doorheen te mengen.