Andijvie stampot

Andijvie stampot

Andijviestampot, maar dan net even anders

Bereidingswijze:
Borstel de aardappels schoon, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in voldoende water en een bouillonblokje (ca. 20 minuten).
Bak ondertussen de ui in een pan met olie. als de ui glazig is kunnen ook de champignonstukjes erbij. Bak deze mee tot alles bruin is.
Als de aardappels gaar zijn moeten ze afgegoten en gestampt worden. (dit gedeelte laat ik altijd doen!)
doe er een scheut melk een ei en eventueel alvast wat geraspte kaas doorheen en zorg dat alles goed gemengd en een romig geheel is.
Nu kan de andijvie erbij meng de andijvie (in gedeeltes) net zolang tot alles gemixt is.
Stop de stamppot nu in een ingevette ovenschaal.
Strooi het ui champignonmengsel hierboven op en strooi daar de kaas overheen.
Het geheel kan nu onder de grill tot het kaaslaagje mooi is gegratineerd.
Eet smakelijk!