Pasta Pesto

Pasta Pesto

Dit is geen moeilijk recept, wat je wel nodig hebt is een een flinke vijzel.
Je schijnt eventueel ook een staafmixer te kunnen gebruiken, dat gaat in ieder geval sneller, maar komt de smaak niet echt ten goede, aangezien de basilicum volgens de Italianen niet in aanraking mag komen met metaal. Dat zou de smaak van de basilicum negatief beïnvloeden. U bent gewaarschuwd…

 

Bereidingswijze
De blaadjes van de basilicum afhalen en in de vijzel stoppen. Het kan zijn dat het niet allemaal tegelijk past, dan kun je eerst de eerste helft fijnstampen, en vervolgens de rest.
De parmezaanse kaas mag ook in de vijzel, evenals de pijnboompitjes en de knoflook.
Stamp alles fijn.
Roer er een beetje olijfolie doorheen.
Proef even hoe het smaakt, en voeg eventueel nog wat zout toe (of iets van de andere ingrediënten).

Kook de pasta, giet deze af en roer de pesto door de pasta.
zorg dat er op de borden een bedje van rucola ligt en drapeer hier overheen de pasta pesto.

Zorg dat je die avond geen sociale aangelegenheden hebt, of laat diegene mee eten, want je hebt gegarandeerd een knoflookmondje!