Melanzane di Parmigiana

Melanzane di Parmigiana

 

Een van mijn favoriete gerechten! Voornamelijk omdat er zo veel kaas in zit!

 

Bereidingswijze
Snijd de aubergine in plakjes van ongeveer een halve cm dikte.
Je kunt de aubergine op twee manieren bereiden. De makkelijkste en gezondste manier is de aubergines insmeren met olijfolie en dan op een rooster in een voorverwarmde oven van 180 graden leggen. Deze kun je dan laten roosteren terwijl je met de tomatensaus begint.

Voor de lekkerste variant bak je de plakken aubergine in een pan met wat olijfolie. De Aubergines hebben nogal de neiging om zich vol te zuigen met olijfolie, dus deze variant is wel wat vetter.

Voor de saus bak je eerst de uien in een beetje olijfolie, doe daar de knoflook bij en bak deze ook mee. Als alles mooi bruin begint te worden kun je de tomaten erbij gooien.
Normaal gesproken gebruik ik meestal verse ingrediƫnten, maar in dit geval geven de tomaten uit blik echt een vollere zoete smaak. Om een nog lekkerdere smaak te krijgen stop je het kaneelstokje in de tomatensaus. Laat de saus inkoken tot het meeste water weg is en de saus mooi in ingedikt.
Haal de pan van het vuur en voeg de basilicumblaadjes en zout en peper naar smaak toe. Het kaneelstokje mag er nu weer uit.

Vet een ovenschaal in met olie en maak lagen van de tomatensaus, aubergineplakken, plakjes ei, mozzarella, parmezaanse kaas. Hiervan kun je twee of drie lagen maken.

Eindig met een laag parmezaanse kaas.

Dit gaat een half uur in de oven op 180 graden. Of tot de kaas mooi gegratineerd is.

Lekker met brood, quinoa, pasta of gewoon zo. Eet smakelijk!